Jerker ska köra Subarun fortare än någonsin

Annons

Efter två raka Rally-SM guld laddar Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson för ett tredje raka, men med helgens startfält kan man lugnt säga att det kommer bli tuffare än någonsin att lyckas.

I helgens körs årets första deltävling av sju i Rally-SM, Rally Bilmetro i Gävle, underlaget är förhoppningsvis snöiga och isiga vägar i ett nytt område både för Jerker och för arrangören Sandvikens MK.

– Vi brukar ju köra sträckor runt Sandviken i premiären, men i år så har de flyttat tävlingen några mil österut till Gävle och vi kommer ha service i centrala delar av staden. Tävlingen börjar med en publiksträcka på travet sen kommer vi få pröva på nya vägar i trakterna runt Gävle. Kul med lite variation och bra att komma in i en större stad, berättar Jerker.

Tävlingen börjar som sagt med en publiksträcka på Gävletravet på fredagen innan de övriga sex specialsträckorna skall köras i dagsljus under lördagen. Totalt bjuds det på 11 mil specialsträcka för de 19 stycken anmälda i klassen Trimmat 4WD.

Annons

– Det kommer bli stenhårt, jag tror det är nytt rekord med antalet startande i klassen och jag tror att så fort som Subarun kommer köras nu har i alla fall inte jag kört den förut, säger Jerker med ett skratt.

Av de 19 st anmälda finner vi förutom Jerker och Mattias i en Subaru Impreza S10 WRC bland annat Mats Jonsson som fortsätter sin jakt på ett nittonde SM-guld och föraren alla vill slå, PG Andersson som gör comeback i Rally-SM !

– Ja det blir en riktigt utmaning att försöka rå på PG. Han är ju en världsförare och jag hoppas vi kan ge han en match över säsongen. Det kändes i alla fall riktigt bra för några veckor sedan när vi testade samt körde Treskerundan som föråkare för att förbereda oss inför premiären, avslutar Jerker.

Annons