Jerker tar nya tag efter avåkningen i Östersund

Det blev en kort tävling för Jerker Axelsson och Mattias Andersson i Östersund i helgen. Redan på första sträckan var det slutkört efter en oturlig avåkning.

Under helgen avgjordes årets andra deltävling i Rally-SM. Med en stark andraplats i premiären så var målet att fortsätta på samma väg i helgens tävling. Östersund Winter Rally skulle avgöras över sju sträckor men redan på fredagskvällens första sträcka stötte Jerker Axelsson på problem.

– Vi gled ut lite i en vänstersväng cirka 5 km in på första sträckan. Inget konstigt att man tar stöd lite i snövallarna på vintern men framänden på bilen drogs in och där låg det såklart en sten som vi träffade. Vi flög över på andra sidan och blev hängandes uppe på snövallen så det var bara att ta fram snöspadarna, berättar Axelsson.

Med bruten tävling redan på första sträckan så fanns möjlighet att starta om inför lördagens sträckor, en möjlighet som teamet bestämde sig för att inte utnyttja.

– Med årets poängsystem så ger det knapp några poäng att komma på en placering runt tiondeplats och med en poängskala där vinnaren får 25 poäng och tian får 1 poäng så vi beslutade oss att inte starta om. Sen så tappade vi såklart motivationen så beslutet kändes rätt, berättar Jerker.

Nu tar vi teamet nya tag inför grussäsongen som startar i början av maj med klassiska South Swedish Rally.

Tabell Rally-SM – Trimmat 4WD efter två av sju deltävlingar
1. Per-Gunnar Andersson, 53 poäng
2. Mats Jonsson, 28 poäng
2. Martin Berglund, 28 poäng
3. Jerker Axelsson, 21 poäng
Återstående deltävlingar i Rally-SM 2016
5-7 maj South Swedish Rally Karlskrona
6-13 juli SM-Sprint Norrköping *
19-20 aug AM-Snapphanerallyt Hässleholm
9-10 okt East Sweden Rally Linköping
30/9-1 okt Rally Uppsala Uppsala

Bike Motorsport på Facebook