Några av de svenska bilarna i Rally Sweden

Annons

Imorgon bitti startar årets upplaga av det svenska VM-rallyt. Vi kollar in några av de svenska deltagarna och dess bilar som stod på plats vid serviceplatsen i Karlstad.

Inga svenska förare i WRC men ändå känns årets Rally Sweden som det mest spännande på flera år med blågula ögon. I WRC2 har vi med 3 stora talanger i form av Pontus Tidemand, Emil Bergkvist och Fredrik Åhlin. Här spanar vi in bilder på Pontus och Emils bilar samt några av de andra svenska deltagarna.

160211_rallysweden2

Annons

Minsta bilen men en av de hetaste framtidsnamnen. Unge Daniel Röjsel som med sin co-driver Nicklas Edwardsson är med i en av de mest spännande rallysatsningar i Sverige tillsammans med Ford Sverige i deras Ecoboost Fiesta R2.

160211_rallysweden3

Rutinerade Thomas Thunström plockade en hel hoper SM-poäng i premiären förra helgen. Nu är det dags för Rally-VM.

160211_rallysweden4

Med co-drivern Jörgen Lindahl i högerstolen får nu Ludvika-föraren jämföra sig mot världseliten igen i teamets snygga Citroën DS3 R5.

160211_rallysweden5

En av de mest VM-rutinerade förarna i startfältet måste vara Joakim Roman.

160211_rallysweden6

I år blir det VM-åka i en Citroën DS3 R5 och i högerstolen sitter Henrik Appelskog vilket borgar för rutin och även tempo om Joakim vågar stå på lite extra.

160211_rallysweden7

Ja då var det dags då, i fjol satte de skräck i 4wd-bilarna en bit ner i startfältet i en liten Corsa. Nu lär de teamen inte se röken av Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg som kommer att, om inte dubbelt så fort, att köra än fortare i jakten på VM-poäng.

160211_rallysweden8

Puts och studs.

160211_rallysweden9

Bussen från J-Motorsport i bakgrunden och rutinerade mekar kommer att hålla igång den franska rallybilen hela helgen.

160211_rallysweden10

Vi avslutar bildserien på en av de absoluta storfavoriterna i WRC2 – Pontus Tidemand. I Skodas fabriksteam och med Jonas Andersson i högerstolen kan det bara vara seger som är målet på hemmaplan. Spektakulärt underlag och kvalitativt motstånd kan förstås sätta käppar i fälgarna, samt att det är en lång säsong så klart. Men vi håller tummarna.

Och tummarna håller vi så klart för alla svenska teamen att de får en framgångsrik helg ute på VM-vägarna. På söndag kväll vet vi hur det gått.

Annons