Mattias Adielsson redo för Brittiska mästerskapet

Till helgen är det dags för den första deltävlingen i Brittiska Mästerskapen för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team och Mattias Adielsson. Mid Wales Stages startar på lördag kväll med två specialsträckor och avslutas under söndagen.

– Vi kör ett kortare test på torsdag för att bekanta oss med bilen och göra de sista inställningarna. Andreas och jag är mycket laddade och vi känner oss väl förberedda. Nu gäller det att bara släppa loss och fokusera på uppgiften, säger Mattias Adielsson.

Efter de inledande två sträckorna på lördagen skall sedan tävlingen avslutas på söndagen, då fyra specialsträckor står på programmet. Totalt kommer tävlingen avgöras på 11 mil specialsträckor. Underlaget är grus och vädret förväntas bli typiskt brittiskt med regn och dimma. Adielsson går ut som bil 28, först bland de 16 juniorer som är anmälda. Adielsson gjorde en imponerande avslutning i förra helgens deltävling av Rally-SM, på den sista sträckan var han snabbast och avgjorde klassen till sin fördel. Farten var rejält uppskruvad och nu gäller det att konservera formen.

– Jag vet inte hur högt tempot är i mästerskapet men jag tror säkert att vi måste ligga på samma nivå som i ERC för att kunna hänga med. Vi kör för att vinna mästerskapet, det är det som är vårt mål i år. Vi behöver inte vinna varje sträcka eller varje deltävling det viktiga är att vi i slutet på säsongen är överst i listan. Vi ska ta oss i mål och få med så mycket poäng som möjligt efter första deltävlingen, avslutar Mattias Adielsson.

MSA British Rally Championship
March 5-6 Mid Wales Stages (Gravel)
April 8-9 Circuit of Ireland (Asphalt)
April 30-1 May Pirelli Rally (Gravel)
June 25 RSAC Scottish Rally (Gravel)
July 9-10 Nicky Grist Stages (Gravel/Asphalt)
August 19-20 Ulster Rally (Asphalt)
September 15-17 Rally Isle of Man (Asphalt)