Asfalt väntar Åhlin på Circuit of Irland

Annons

Landslagsföraren Fredrik Åhlin fick tillsammans med sin kartläsare Morten Abrahamsen en drömstart i första deltävlingen i det Brittiska rallymästerskapet, Mid Wales Stages, och är nu tvåa totalt i mästerskapet. Nu väntar Circuit of Irland den 8-9 april på asfaltsvägar.

Det här blir första asfaltsrallyt med en fyrhjulsdriven bil för Fredrik Åhlin.

– Det är fyra år sedan jag körde ett asfaltsrally så med tanke på det får vi helt enkelt se rallyt som en infasningstest för att få känsla och farten som krävs för att åka riktigt fort på det här underlaget, och förhoppningsvis kunna vara med och slåss om pallplatser på de kommande rallyna, säger Fredrik.

Circuit of Irland startar i Belfast där även FIA European Championship ingår. Sträckorna bjuder på totalt 20 mil SS, fördelat på 14 specialsträckor som körs på de utmanande smala vägarna uppe i norra Irland.

Annons

– Jag har tillbringat en hel del timmar med att kolla on-board videos från rallyt så jag tror mig vet vad som väntar oss, och det kommer inte vara några ledsna miner i början av rallyt om tempot inte räcker till, vi får göra vårt bästa för att utvecklas under rallyts gång, säger Fredrik.

Redan på torsdag tjuvstartar rallyt med en kvalsträcka, vilket innebär att de 15 snabbaste på sträckan får välja sina positioner till starten på fredagen.

– Kul koncept, vi ska ge järnet från start, räkna med det,  avslutar Fredrik.

På fredag körs 6 specialsträckor och rallyt avslutas med 8 sträckor på lördag med målgång utanför det kända universitet Queen´s.

British Rally Championship 2016
8-9 April        Circuit of Irland                  (Asfalt)
30/4-1/5        Pirelli Rally                         (Grus)
25 Juni           RSAC Scottish Rally             (Grus)
19-20 Aug     Ulster Rally                         (Asfalt)
15-17 Sept     Rally Isle of Man                (Asfalt)

Annons