Hayden Paddon om segern i Argentina

Precis som i fjol blev det en överraskningsseger i Rally Argentina. Då var det Kris Meeke och i år blev det Hayden Paddon. Den unga Nyzeeländaren tog den första segern i WRC för Hyundais nya generation av i20 WRC.

Efter flera fina prestationer under början på VM-säsongen slog nu Hayden Paddon och John Kennard till ordentligt, och spöade regerande världsmästaren Sébastian Ogier med 14,3 sekunder. På tävlingens sista sträckan, i direktsändning, tog också Paddon och Kennard hem segern och därmed maximala bonuspoäng. Resultatet är inte bara Hayden Paddons första WRC-vinst utan också den första segern för Hyundai Motorsport’s nya generation av i20 WRC.

– Jag kan inte tro att det är sant! Jag vågade inte tro att vi skulle ta hem segern men när vi kom till det avslutande Power Stage gav vi allt vi hade. Sträckan El Condor var en verklig utmaning, vi hade förberett oss noga och körde så att det rykte om hjulen! Det här är ett fantastiskt resultat för mig, John och hela teamet! Jag visste från första sträckan i Hyundais nya i20 att vi skulle kunna vinna, men jag trodde inte att det skulle hända så snart, säger en segerrusig Hayden Paddon efter vinsten.

Hyundais Dani Sordo slutade som fyra och uppnådde sitt bästa resultat den här säsongen och Thierry Neuville slutade på sjätte plats.