Richard Göransson har premiärnerver inför 14 raka STCC-säsongen

Det blir den 14 raka säsongen för Richard Göransson när årets STCC drar igång i helgen i Skövde. I år är det första gången han tävlar i STCC med en Volvo S60 för Polestar Cyan Racing.

Sedan tidigare har Richard vunnit fyra STCC-titlar och är nu i jakten på att bli först till fem!
– Det är med premiärnerver jag åker till Skövde. Nu finns alla förutsättningar på plats för att vara först till 5. Nu är det är upp till mig. Vi kommer till Skövde med två mycket bra testdagar i ryggen på Ring Knutstorp. Jag noterade under testet en tid som är bättre än mitt tidigare kvalrekord på den banan. Premiär är premiär och jag ser med glädje fram mot att jobba med mitt nya team och mina nya teamkompisar, säger Richard.

Richards teamkompisar för året är gamle rivalen Robert Dahlgren och Prins Carl Philip Bernadotte. Carl Philip missar dock premiärhelgen då han är på 70-års kalas då hans far fyller år. Inhoppare blir istället blir Volvos stjärnförare i Australian V8 Supercars, Scott McLaughlin.

– Vilka teamkompisar jag har! Vi kommer till Skövde otroligt starka som ett team. Det viktigaste är att Polestar Cyan Racing vinner. Det är en lång säsong och alla race är lika viktiga. Nu bara längtar jag till att startlamporna släcks på söndag i Skövde, avslutar Richard.