Tidemand kör på SKODAs hemmaplan

Annons

Sedan Rally Sweden i februari har Pontus Tidemand legat i hårdträning, testat och förberett för resten av säsongen. Och nu är det äntligen dags att hoppa in i tävlingsbilen igen – till helgen deltar han och kartläsaren Jonas Andersson i en tjeckisk mästerskapstävling som uppvärmning inför kommande VM-event.

– De senaste månaderna har jag verkligen sett fram emot att få tagga till och komma in i tävlingsrytmen igen, säger Pontus. Vi kör det här rallyt först och främst för att få träning på asfalt och få lite tempo i kroppen igen, men det är också både kul och viktigt att få tävla inför de tjeckiska fansen som supportar SKODA-teamet i alla mästerskap.

Rally Šumava Klatovy är den första deltävlingen av sex i det tjeckiska rallymästerskapet och är känt för att vara spektakulärt för åskådarna och utmanande för deltagarna. De 12 specialsträckorna på omkring 150 kilometer är tekniska och varierande i sin karaktär och kommer med all sannolikhet göra skäl för sitt rykte under fredagen och lördagen när tävlingen avgörs.

Det var faktiskt här som SKODA tävlingsdebuterade och vann med sin nya Fabia R5 förra året. Då kördes den av Jan Kopecký, som även han kommer till start under SKODAs flagg i helgen, i en likadan R5:a som Pontus. Tjeckien har många förare som är imponerande snabba på asfalt i hemlandet och Kopecký är förmodligen snabbast av dem alla.

Annons

– Han är enastående på den här typen av vägar så det blir riktigt spännande att få mäta sig mot honom utan att behöva tänka på resultat, samtidigt som det här blir ett bra test för oss inför de VM-tävlingar som väntar framöver, säger Pontus, som både han och Jonas är EVEN Management-förare.

Efter den tjeckiska tävlingen står nästa VM-runda på tur för den svenska duon. Då bär det av till södra Europa för Rally Portugal som körs mellan den 19 och 22 maj

Annons