Vauxhall-föraren Mattias Adielsson kör 4wd i South Swedish Rally

Annons

Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson hade det mycket tungt i den senaste deltävlingen av Brittiska mästerskapen i Vauxhall Motorsport Junior Rally Team Rally-Vauxhall. Nu får vi hoppas att de vänder turen i South Swedish Rally där de utmanar 4wd-eliten med Mitsubishin.

– Vi har haft en jobbig tävling med tre punkteringar på de fyra första specialsträckorna. Vi var dock tvåa på den sträcka som vi slapp punktering på så det var en liten tröst. Vi försökte på lördagens första sträcka, men tyvärr gick det på taket då. Ingen större fara med bilen men det fanns inga åskådare där som kunde lyfta upp oss så vi fick bryta tävlingen, säger Mattias Adielsson.

Nu till helgen är det redan dags för nästa uppgift. Deltävling tre av årets Rally-SM, South Swedish Rally, har start och mål i Karlskrona. Hela 12 specialsträckor som tillsammans mäter 15 mil skall köras under fredag och lördag. Adielsson kommer till start med Mitsubishin som han så framgångsrikt körde i höstas i Rally Uppsala.

– Sist vi åkte i Rally SM med Mitsubishin var vi totalsnabbast på en sträcka och det ger en skön känsla. Jag har alltid gillat South Swedish Rally och vi ser fram mot att få tävla i Sverige igen. Konkurrensen i tävlingen är stenhård, vi kommer åka på i vårt tempo och se hur långt det räcker, förhoppningsvis kan vi vara bland de bästa. På lördagens serviceplats i Emmaboda ska vi testa vårt nya servicetält där det också går att anmäla sig till supporterklubben, avslutar Mattias Adielsson.

Annons
Annons