Pontus Tidemand kämpar om pallplats i Rally Finland

Annons

Med 12 sträckor av totalt 24 avklarade i årets upplaga av den finska deltävlingen i Rally-VM, har Pontus Tidemand intagit tredjeplatsen i WRC 2-klassen. Hastigheten är hög och kampen hårdnar alltmer, men än återstår mer än hälften av tävlingen och mästerskapstänket finns med i planen för fortsättningen på helgen.

Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson var fjärde snabbaste ekipage i sin SKODA Fabia R5 på Rally Finlands första sträcka, en superspecial på lite över 2 kilometer, på torsdag kväll. På fredagsmorgonen hade de det tufft med att hitta den rätta känslan i bilen, men kunde ändå hålla fjärdeplatsen till serviceuppehållet mitt på dagen.

– Vi började med att känna oss för och med tanke på att de övriga i toppen körde hårt från början så tappade vi lite tid, berättar Pontus. Men på servicen kunde vi göra lite ändringar på bilen och därefter funkade allt och vi kunde äntligen köra som vi vill och börja attackera.

Det dröjde inte länge förrän Pontus och Jonas hade kört upp sig till tredjeplatsen och var som bäst tvåa i en sekundkamp med finländaren Teemu Suninen. Men det blev tillslut hemmaföraren som håller andraplatsen över natten med endast 1,3 sekunder som skiljer dem åt.

Annons

– Vi avslutade dagen så bra vi kunde och väldigt nöjda med placeringen i den här konkurrensen, säger Pontus. Det är en lång dag imorgon också och vad som helst kan hända. Vi har ett bra läge ur mästerskapssynpunkt och det ska vi ta hand om.

Imorgon lördag körs ytterligare åtta sträckor, däribland den legendariska Ouninpohja-sträckan, och distansmässigt är det rallyts längsta dag.

Ställningen i Rally Finlands WRC 2 efter SS12:
1. Esapekka Lappi
2. Teemu Suninen +42.5
3. Pontus Tidemand +43.8
4. Karl Kruuda +1:19.6
5. Henning Solberg +2:05.

Annons