Emil Bergkvist summerar insatsen i det finska VM-rallyt

Neste Rally Finland fick inte det slutresultatet som Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg hade hoppats på. Trots bra fart på specialsträckorna med överlag bra tider i WRC2-klassen fick duon nöja sig med en rejäl dos erfarenhet av det snabba finska VM-rallyt.

En avåkning tidigt på den första etappen parkerade teamets Citroën DS3 R5 i ett dike utan möjlighet att komma därifrån och det fanns inte mycket annat för duon att göra än att fokusera på en omstart på lördagen. Tidstillägget uppgick till över en timme och då rök alla möjligheter till en framskjuten placering i WRC2.

Emil Bergkvist summerar insatsen i det finska VM-rallyt

– Rally Finland blev verkligen inte vårt rally i år. Vi har dock fått köra större delen av rallyt och det ger oss bra erfarenhet inför kommande år. Vi kunde ganska snabbt konstatera att det här är ett rally man inte bara dyker upp på och gör bra resultat. Att ha kört här tidigare är en stor fördel och det ska vi ta med oss framöver, säger Emil som också vill lyfta teamet.

– J-Motorsport gjorde en fantastisk insats med bilen på fredagen. Trots rullningen med en ganska hård landning så var bilen i perfekt skick på lördag morgon.

Co-drivern Joakim Sjöberg berättar om sin erfarenhet och reflektion från helgen.
– Jag vill gärna flika in en viktig egenskap som Emil visade upp i lördags. Trots en rullning, som i sig inte är mycket att säga om, så känner Emil lite på bilen och situationen i inledningen av första sträckan och därefter är tempot uppe på precis samma nivå som innan. Det är som att rullningen aldrig skett. Jag har åkt med många olika förare och den egenskapen har inte alla, avslutar Joakim Sjöberg.

Emil Bergkvist summerar insatsen i det finska VM-rallyt

Nästa tävling för Emil och Joakim är ADAC Rallye Deutschland med start redan den 18:e augusti. Då är duon tillbaka på tysk mark bland stridsvagnshinder och vinrankor, där de skördat många framgångar i bland annat Opel Adam Cup.