Björn Wirdheim kvalkung på Solvalla

Ingen rådde på Björn Wirdheim i kvalet på Solvalla. Han bemästrade den hala banan bäst och var snabbast i båda kvalpassen.
– Asfalten här är lite konstig men förutsättningarna passade mig bra, sa Wirdheim. Teamet gjorde ett bra jobb och vi lärde oss under testerna hur vi skulle jobba med däcken och i kvalet tajmade vi det perfekt.

Kvalresultatet innebär att Björn Wirdheim tog 25 friska poäng i mästerskapet och han närmar sig nu tredjeplatsen totalt. Johan Kristoffersson som ligger trea är inte på plats den här helgen och Björn siktar på att utnyttja det för att hålla liv i bronskampen till finalen.
– Det blev bra poäng idag och nu ser jag bara framåt. Tredjeplatsen är målet och vi närmar oss.

I titelkampen hade båda mästerskapskandidaterna ett tufft kval. Polestar Cyan Racings Richard Göransson och Robert Dahlgren klagade båda på greppet efteråt. Richard Göransson lyckades bäst med en fjärdeplats följt av en tredjeplats i shoot-out kvalet.
– Det enda lilla positiva är väl kanske att jag tog två poäng mer än Robert i kvalet, men det är en klen tröst. Vi gick bort oss i inställningarna och nu är det hemläxa, men jag tror fortfarande vi båda har bra chanser att vinna imorgon, sammanfattade Richard.

En insats som är extra värd att nämna är STCC-debutanten Philip Morin. Carrera Cup-föraren dubblerar denna helg och kör förutom Carrera Cup, där han också hade ett lyckat kval, även STCC istället för Emma Kimiläinen. Morin var snabb hela dagen och i kvalet blev det en imponerande tredje- respektive fjärdeplats.

Resultat Q1-STCC
1. Björn Wirdheim, Flash Engineering, 43.848
2. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +0.050
3. Philip Morin, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +0.247
4. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +0.409
5. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +0.433
6. Reuben Kressner, Flash Engineering, +0.562
7. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.888
8. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +1.204
9. Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +1.907
10. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +7.269

Resultat Q2-STCC
1. Björn Wirdheim, Flash Engineering, 44.267
2. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +0.063
3. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +0.666
4. Philip Morin, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +0.746
5. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +0.818
6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.869
7. Reuben Kressner, Flash Engineering, +1.274
8. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +1.607