Jerker Axelsson om segern i East Sweden Rally

Annons

I årets sjätte deltävling i Rally-SM, East Sweden Rally fick äntligen Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson kliva högst upp på pallen efter en tävling där allt fungerade och duon klarade sig undan problem.

De fina, men svåra vägarna, runt Linköping tog hårt på startfältet och många deltagare bröt efter avåkningar, men Jerker Axelsson, SMK Trollhättan och kartläsaren Mattias Andersson, Säffle MC hanterade tävlingen på bästa sätt. De tog täten redan från första sträckan med den Subaru Impreza S10 WRC som gett två SM-guld.

– Det var utmanande vägar, som alltid här i Östergötland. Den som halkar utanför blir lätt kvar, säger Axelsson.

Det blev en ganska behaglig resa för Jerker och Mattias utan några egentliga problem och när huvudmotståndaren om SM-silvret Mats Jonsson bröt i början av andra dagen så blev fokus att inte göra några misstag.

Annons

– Det är alltid svårt när man skall köra snabbt men ändå har en bra marginal, är lätt att bli okoncentrerad, bäst gick det nog på sista sträckan det vi ladda på riktigt bra för att det är en sån underbar rallysträcka,  berättar Jerker.

Till slut blev marginalen till tvåan över två minuter och nu är det slagläge för Jerker och Mattias om silvermedaljen inför finalen i Uppsala om tre veckor.

– Nu försöker vi ta silvret i finaltävlingen men det är bara 18 poäng som skiljer så det gäller att ladda på, avslutar Jerker.

Tabell Rally-SM – Trimmat 4WD efter sex av sju deltävlingar
1. Per-Gunnar Andersson, 134 poäng
2. Jerker Axelsson, 87 poäng
3. Mats Jonsson, 69 poäng

Annons