Emil och Joakim nöjda med Shakedown inför Rallye Du Condroz

Annons

Emil Bergkvist och co-drivern Joakim Sjöberg befinner sig just nu i Belgien för att köra finalen i det Belgiska mästerskapet, Rallye Du Condroz, för sitt team J-Motorsport. Tävlingen startar imorgon lördag och går i mål på söndag.

Totalt är det 24 specialsträckor som ska avklaras, 16 av dessa sträckor körs på lördagen och resterande åtta på söndag. Finaltävlingen bjuder på hårt motstånd för Emil och Jocke som ställs mot bland annat fabriksförarna från Citroën Racing i form av Stéphan Lefebvre och Craig Breen. Ett annat stabilt namn är rutinerade Francois Duval.

Under torsdagen körde J-Motorsport ett test som gav mycket bra känsla. Själva tävlingen smög igång under fredagen med shakedown.

– Shakedown kändes mycket bra, vår setup och nya uppdateringarna lirar bra ihop, säger Joakim.

Annons

Inför tävlingen har det regnat mycket i området kring sträckorna, något som kan vara en fördel för Emil och Jocke som siktar på en topp-fem placering. Och mer regn väntas under natten.

– Vi ser positivt på regnet som väntas, det gör att teknik spelar en större roll. Många har kört den här tävlingen flera gånger tidigare, och vädret gör att fördelen av vägkännedom minskar, avslutar Joakim efter rekken.

Liveresultat från Rallye Du Condroz finns på den här länken.

Annons