Emil och Joakims sekundstrid med VM-profilerna slutade i diket

Annons

Det började bra men slutade i en ravin för Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg när de utmanade delar av världseliten i belgiska mästerskapsfinalen. Men det roliga tog slut redan på den femte sträckan.

I helgen avgjordes finalen för det belgiska mästerskapet när tävlingen Rallye Du Condroz genomfördes. Med på startlistan var den blågula duon Emil Bergkvist och kartläsare Joakim Sjöberg som fanns på plats med sitt team J-motorsport för att köra finalen i sin Citroën DS3 R5.

Rallyt började bra för Emil och Jocke som efter fyra av 24 sträckor låg på en tiondeplats totalt i det tuffa startfältet, endast 15 sekunder från pallplats och 30 sekunder bakom ledande Craig Breen, fabriksföraren från Citroën Racings VM-team.

– Vi hade en bra känsla i bilen under de första sträckorna, och de nya uppdateringarna som kommit till bilen fungerade kanon, säger Joakim om inledningen på rallyt.

Annons

Men några hundra meter in på sträcka fem kommer Emil och Jocke för fort in i en högersväng och åker av vägen. De voltar 3,5 varv och landar på taket 30 meter ner i en ravin. Som tur var klarade sig både Emil och Jocke utan några skador och kunde ta sig ur bilen för egen hand. Men tyvärr tvingas man bryta då bilen inte gick att laga.

– Avåkningen beror till stor del på en miss vi gjorde under rekognoseringen vi gjorde när vi skrev våra noter inför tävlingen. Svängen var skarpare än vi skrivit i våra noter och det resulterade i att vi åkte av vägen, fortsätter Joakim.

Rallye Du Condroz var sista tävlingen för Emil och Jocke i år. Och säsongen 2016 har vart motigt för teamet som ofta drabbats av otur. Men trots detta ser man positivt på nästa år.
– Vi har lärt oss otroligt mycket under 2016 som vi tar med oss i framtiden. Nu tar vi nya tag inför 2017, och vi ser fram emot vad som väntar oss då, avslutar Joakim.

Annons