Se Pontus Tidemands jakt på andraplatsen i Wales Rally GB

Annons

Efter en försiktigt start i Wales-debuten för Pontus Tidemand staplades sträcksegrarna på hög för Skodaföraren i WRC2-klassen. Till slut skiljde det mindre än en halvminut till suveräne Esapekka Lappi.

Det blev en kamp om tiondelar till slut om andraplatsen mellan de båda Skodaförarna Pontus Tidemand och Teemu Suninen där allt avgjordes på den sista specialsträckan.

Pontus Tidemand och Jonas Andersson öppnade rallyt kontrollerat, inga onödiga misstag på det luriga (leriga) underlaget. Gapet till teamkollegan Lappi blev stort men Suninen var inom räckhåll. Och jakten var igång.

Topptider och sträcksegrar radades upp under helgen för att avslutas med en riktig grand finale på den avslutande Power Stage med en sjätteplats totalt i rallyt före en drös WRC-bilar och rejäl aktersegling av kollegorna i WRC2. Med den spurten passerade Pontus den finske privatföraren och tillika Skodaföraren Teemu med 1,1 sekund. Den finske förarens kommentar efteråt säger allt om vad han tyckte om den omkörningen i resultatlistan: – Iet var inte det resultatet vi ville ha. Det är kul att ha en sån fight men nu har jag inga ord.

Annons

Läs mer om Pontus och Jonas kommentarer efter den fina insatsen i Wales.

Annons