Supercupen återuppstår – här är tävlingskalendern!

Efter ett antal års bortovaro kommer nu den populära Supercupen i rally tillbaka. På programmet står sju deltävlingar, prispengar – och ett hederspris till minnet av cupens grundare, Robert Johansson.

Nu är det klart – Supercupen i rally är tillbaka. Sju deltävlingar från Lima i norr till Trollhättan i sönder är bokade, uppdelat på tre vintertävlingar och fyra sommar/sensommar-tävlingar.

Premiär blir i Skutskär den 21 januari då Skutskärs MS arrangerar sin populära tävling Skutskärsratten och redan helgen efter, dubben hinner knappt svalna, bär det av till den legendariska tävlingen Bergslagsrallyt den 28 januari.

Den tredje och sista vintertävlingen går i fäders spår, eller nåja delvis, då Lima MS den 11 mars bjuder in till LBC-ruschen. En tävling som är ”grand finale” och oftast höjdpunkten av vintersäsongen.

Sen kommer våren och värmen och med det barmarkspremiären i Norrköping den 6 maj då Majpokalen avgörs under Norrköping MKs arrangemang. Två veckor efter, några mil norrut blir det fortsatt poängjakt i det fagra Sörmland då Flens MS arrangerar Violenrallyt.

Sen stundar sommarlov och kräftpremiär innan det allt ska avgöras under september månad. Dels i Trollhättan den 2 september och senare finalen den 30 september i skogarna runt Sveriges första huvudstad, Sigtuna.

Av sju deltävlingar får förarna tillgodoräkna sig de fem bästa resultaten.

Fyra klasser ingår i Supercupen 2017

Klass 1 = 4wd
Klass 2 = FWD (framhjulsdrivna bilar)
Klass 3 = RWD (bakhjulsdrivna bilar)
Klass 4 = Grupp H Classic/Appendix K t o m 1990/Grupp N 0-2000 cc (se regelverk).

Prispotten i varje klass fördelas enligt följande:
1:an 30%, 2:an 25%, 3:an 20%, 4:an 15% samt 5:an 10%.

Bästa B-förare erhåller 10 000 kronor.
Bästa C-förare erhåller 10 000 kronor.
Juniorpris: 1:a 30 000 kr, 2:a 20 000 kr, 3:a 10 000 kr.

Prispengarna kan öka beroende på om ytterligare sponsorer tillkommer.