Elias Lundberg kör Junior-SM i ny bil

Annons

Efter att ha vunnit det mesta i VOC Mekonomen Rally med sin Volvo 940 stundar ny klass och bilbyte för SMK Salas framgångsrike rallyjunior Elias Lundberg. Tillsammans med sin codriver Jim Hjerpe från Säters MK kommer duon till start i SM-veckan i Söderhamn.

Den uppmärksamme har sett att Elias Lundberg och Jim Hjerpe har anmälda till till SM-premiären i Söderhamn sedan ett tag tillbaka, och att de uppgett TBA som bil. Eftersom det var i klassen för Otrimmat har det varit lätt att räkna ut att det inte rört sig om en trimmad Volvo när duon skulle ta nästa steg.

Elias Lundberg

Nu blir det franskt på meny, för i samarbete med sponsorn NJ Elinstallation ställer 18-årige Elias Lundberg från Sala och Jim Hjerpe från Borlänge upp i Junior-SM 2017 med sin nyligen införskaffade Peugeot 208 R2.

Annons

-Jättekul, det här blir blir spännande, konstaterar Elias, som nu står inför en ny utmaning-  framhjulsdrift.

-Ja, det blir en ny och rolig uppgift, säger Elias och fortsätter, Vi får ta det lite för vad det är, vi tänker ta oss den tid som behövs för att anpassa oss till framhjulsdrift och bilen, det är ingen idé att stressa fram några resultat, fastslår han.

Teamet är redan anmälda till SM-sprinten i Söderhamn, och innan dess ska ett test genomföras, och kanske någon mindre tävling.

– Vi vill passa på att tacka alla nya och gamla samarbetspartners, utan er vore det här inte möjligt. Nu ser vi verkligen fram emot 2017, avslutar Elias.

Annons