Hjulkalender 2016 – lucka 16: När Patrik Flodin var kungen av Solvalla

Annons

Här pratar vi svensk och finsk motorsporthistoria när de båda motorsportländernas bästa rally- och racingstjärnor gjorde upp på Solvalla över grus och asfalt i Mitsubishis och Subarus. Det var sommaren 2006 när de blågula spöade de blåvita i Finnkampen Motor.

Med dryga 10 000 supportrar på läktarna runt Solvalla blev det en succéstart för Finnkampen Motor som avgjordes sommaren 2006. Under en blå himmel och skinande sol var det full fart på Solvalla hela dagen och kvällen när de svenska och finska stjärnorna gjorde upp längs den 2400 meter långa parallell-bana.

Med drygt tio racing- och tio rallyförare från respektive land gjorde upp om platser i en 16 bilars stege. Redan från kvalheaten delades det ut poäng och när dammet lagt sig var Sverige segrare med 62-28. Och det blev blågult i rally respektive racingklasserna med Patrik Flodin och Thed Björk.

Finnkampen Motor 2006

Annons

Som om det inte räckte med PG Andersson, Patrik Flodin, Patrik Sandell, Daniel Carlsson, Tobias Johansson eller Janne Flash Nilsson, Alx Danielsson, Rickard Rydell, Thed Björk, Robert Dahlgren … så mönstrade Sverige även rallycrosslegenden Kenneth Hansen.

Finnkampen Motor 2006

Det går inte att beskriva de här dagarna på Solvalla, de måste läsas eller ses. Det finns två stora och unika reportage på vår arkivsajt, dels inför tävlingen med förberedelser och shake down. Sen också från själva tävlingsdagen av Finnkampen Motor med så mycket stjärnglans och sladdande rallybilar att det inte att går att räkna. Det är helt klart ett topp-10-reportage i Motorsport4sales historia.

Vill du se mer film från Solvalla och Finnkampen Motor så finns det ett längre klipp på Motorsport4sale Rallyfilm 2006 DVD som finns i vår webbshop www.rallyfilm.se

Annons