Hjulkalender 2016 – lucka 17: Avåkarsväng i Rally Sweden 2007

Bakom lucka 17 i Motorsport4sale Hjulkalender hittar vi action och dramatik från det svenska VM-rallyt 2007. VM-åkarna och svenska eliten blev överraskade av den här vänstersvängen som ställde till det för flera, för vissa till och med två gånger om!

Endast 58 ekipage kom till start i Rally Sweden 2007, men samtidigt var det hela 17 svenska förare med och körde så det fanns gott om lokala hjältar att heja fram. Men flera av dem forcerade snövallarna under rallyt, varav en var extra välbesökt.

Annons:

Vann rallyt gjorde Marcus Grönholm med 53,8 sekunders marginal till Sébastien Loeb. Trea blev Mikko Hirvonen. Bäste svensk blev Daniel Carlsson i en Citroën Xsara WRC.

Elva totalt, och näst bästa blågult, blev Patrik Flodin med Maria Andersson i WRC-Subarun.

Annons: