Officiellt – Jari-Matti Latvala blir försteförare för Toyota

Annons

Under en presskonferens i Helsingfors idag på lunchen så presenterade Toyota Gazoo Racing sin förartrio för 2017 års säsong. Det blir en finsk trippel nu när det är klart att Jari-Matti Latvala blir försteförare och Esapekka Lappi kompletterar och blir tredjeförare i teamet.

It takes a finn to win, lyder det gamla rallyordspråket och det verkar Tommi Mäkinen och Toyota Gazoo Racing tagit fasta på nu när de har sina tre förare klara. Under en presskonferens i dag på lunchen så blev det officiellt, det som vi skrivit om tidigare att Latvala var på gång till Toyota.

Efter fyra säsonger i Volkswagen och totalt 16 VM-segrar i karriären blir det nu upp till bevis för den finske VM-stjärnan. Jari-Matti Latvala blir försteförare i ett ”finskt” VM-team där rallylegenden Tomi Mäkinen basar över. Med sig får han teamets testförare, och duktige rallyförare, Juho Hänninen som blev den förste att skriva på för Toyota.

Tredjeförare blir stjärnskottet och WRC2-mästaren Esapekka Lappi, kanske den förare som känns mest spännande i Toyotas VM-comeback.

Annons

Med Latvalas kontrakt med Toyota och att Sebastien Ogier igår blev officiellt klar för M-sport återstår endast vart nu Andreas Mikkelsen från Volkswagens vinnarteam hamnar. Silly season rullar på.

Annons