Blir den snygga Citroën C3 WRC också snabbast?

Annons

Citroën Racings comeback i Rally-VM går lite under radarn då Hyundai varit storfavoriten, största intresset har varit på Toyotas uppbyggnad och sen landade blickarna på M-sport som signade regerande världsmästaren Sebastien Ogier. Men hur många pratar om Citroën inför VM-premiären? Ingen?

Nytt år och nytt reglemente, dominanterna i de senaste fyra årens mästerskap, Volkswagen Motorsport har (för tillfället?) parkerat Polo-bilarna i garaget trots att de är några blanketter från att vara tillgängliga i rallyskogen. Ingen vet riktigt vart teamen står, hur långt har de kommit i utvecklingen och kommer något team att sticka ut i premiären i Monte Carlo-rallyt?

Well, det känns som att många tyckte att nya Citroën C3 WRC var snygg men sen var det inte så mycket mer prat. Men då får man inte glömma att det är ett riktigt vinnarteam, och många har kanske glömt hur Citroën Racing, med en Sebastien bakom ratten, dominerade VM-cirkusen i nästan ett decennium.

Annons

Nu är de tillbaka i skogen efter att vunnit titlar och segrar på racingbanorna i WTCC de senaste åren. Och det ska bli spännande att se hur snabba Meeke och kompani är redan i Monte Carlo.

Annons