En åskådare omkom i samband med Paddons avåkning på SS1

Annons

Tidigt på fredagsmorgonen så bekräftas det på wrc.com att en åskådare omkom i samband med Paddons avåkning på SS1. Bilder och filmer cirkulerade snabbt efter kraschen och nu bekräftar arrangören att det slutade så tragiskt som många befarade, att en åskådare har omkommit.


Automobile Club de Monaco
meddelar att i samband med avåkningen för bil nummer 4 (Paddon/Kennard) på SS1 slutade det så illa att en åskådare avled.

Åskådaren transporterades till sjukhus i Nice efter olyckan, trots vårdpersonalens insatser så gick inte livet att rädda på den skadade åskådaren och denne avled. En utredning har startats och alla inblandande kommer att få rapportera till berörda myndigheter.

Det som skulle bli världens rallyfest fick alltså en tragisk start.

Annons

Våra tankar går till familj och vänner till alla inblandade i olyckan.

Text om olyckan på wrc.com

”The Automobile Club de Monaco regrets to advise further details following incident of the car #4 (Paddon/Kennard) in SS 1.

The spectator was transported by helicopter from the stage to hospital in Nice. Despite the best efforts of the medical staff, the spectator has sadly died.

An investigation has commenced into the incident and all involved parties will provide assistance to the authorities.

Everyone associated with the event extends their deepest sympathies and condolences to the families, friends and individuals affected.”

Annons