Förutsättningarna i WRC-toppen inför sista dagen i Monte Carlo

Annons

Slutet på lördagens etapp blev dramatisk, där bland annat den ledande Theirry Neuville råkade ut för en snöplig punktering. Inför de avslutade fyra specialsträckorna på söndagen är det nu dubbelt Ford i topp. Här är en snabb genomgång.

Inte sedan Australiens deltävling 2011, det är snart sex år sedan, har Ford och M-sport haft dubbelt i topp. Då slutade Mikko Hirvonen högst upp i resultatlistan efter att teamkompisen Jari-Matti Latvala ”tog en för teamet” och saktade ner farten för att teamets försteförare skulle sluta i topp.

Nu nästan sex år senare kan det vara dags igen, men förhoppningsvis utan stallorder. Regerande mästaren Sebastien Ogier kan visa rallyvärlden att han är en vinnare oavsett bil, med en 47,1 sekunders ledning före teamkompisen Tänak.

Trea totalt är den ovan nämde Jari-Matt Latvala som är på väg att ta Toyotas första pallplats med den nya Yarisen redan i debuten.

Annons

Men än återstår fyra specialsträckor på över 53 kilometer, så allt kan hända.

Söndagens etapp
09:22 SS14 Luceram – Col St Roch 1 (5,50km)
10:12 SS15 La Bollene Vesubie – Peira Cava 1 (21,36km)
11:00 SS16 Luceram – Col St Roch 2 (5,50km)
12:18 SS17 La Bollene Vesubie – Peira Cava 2 (21,36km)

Annons