Kris Meekes avåkning på SS4 i Rallye Monte Carlo 2017

Annons

Det höll fram till den fjärde sträckan för Kris Meeke och hans co-driver Paul Nagle innan segerchansen (snö)rök all världens väg. Duon låg tvåa totalt efter fredagmorgonens första sträckan, men här kan du ”åka med” i bilen och avgöra om du hade klarat svängen själv.

2017 är säsongen när Citroën Racing är tillbaka i rallyvärlden igen efter att vunnit en massa på banracingbanorna. Teamet försteförare är britten Kris Meeke, en snabb förare som också kan vara för snabb ibland.

I VM-premiären i Monte Carlo med debuten i den nya C3:an började fredagens etapp så bra den kunde för Kris och hans co-driver Paul Nagle. Visserligen en bit efter grymme Neuville men samtidigt före Ogier och Tänak och de andra VM-kompisarna efter morgonen första sträcka, den tredje på rallyt.

Men på den 38,94 kilometer långa SS4 Aspres les Corps – Chaillol 1 rök all världens segerchanser när duon kom för långt ut i en snabb vänster över krön och … ja se själva på filmen. Bäste Citroën Racing-bil är nu Craig Breen och Scott Martin som ligger på en finfin sjätte plats totalt.

Annons

Imorgon är det fem specialsträckor på programmet och kampen går vidare.

Annons