Ola Strömberg tog andra raka segern i 1300 Rallycup

Annons

Det blev en tuff andra deltävling för ekipagen i 1300 Rallycup när de gjorde upp i Bergslagsrallyt. Hela 16 ekipage kom till start och nio av dem nådde målet till slut, och det blev en röd Suzuki med Ola Strömberg bakom ratten högst upp i resultatlistan.

Fyra sträckor stod på programmet för de 16 Suzukibilarna i 1300 Rallycup som gick ut först av seniorerna i 2017 års upplaga av Bergslagsrallyt.

Med en jättefin tävling i ryggen från premiären förra helgen i Stugun var det juniorerna Marcus Morén och Robin Hallman som flög ifrån alla på SS1.

Efter service i Yxsjöberg var det dags för SS2 och då också den första tremilaren, den legendariska sträckan Björnjägaren. Då hade redan förare, Lagström, Granfors och Bertilsson, fått kasta in handduken på den första sträckan.

Annons

Firma Morén och Hallman behöll sitt grymma tempo och vann även denna sträckan och vid det andra serviceuppehållet hade duon en ledning på 22,8 sekunder. Cupens finurliga poängsystem gör dock att det aldrig blir snack om någon bevakning av placeringar då varje sträckplacering betyder väldigt mycket. Så Marcus fortsatte i sitt höga tempo som slutade i en försmädlig avbromsning i ett vägbyte som kostade dem närmare två minuter och ett ras ner till tredjeplatsen efter paret Andreas och Tobias Abrahamsson.

Det betydde att Strömberg och Törngren fick nu ledningen till skänks medan Morén laddade friskt och lyckades avancera till en andraplats på sista sträckan.

Sju ekipage tvingades bryta så sista Sukkaekipage i mål blev nionde placerade Linda Persson/Kalle Kronkvist. Längre upp utspelades det i vanlig ordning heta duster. Fjärde placerade senioren Anders Nystedt med Björn Wulf i högerstolen fick på sista sträckan tack vare trilskande motor släppa förbi sig juniorerna Adam Carlsson/Jens Jakobsson.

– 1300 RallyCup vill särskilt tacka Bergslagsklubbarnas arrangörsstab som hade is i magen och vågade säga ”vi kör” trots mildvädersperioden i början på veckan. Ett kanonrally blev det till slut tycker vi i cupen, berättar Ola Strömberg efter tävlingen.

– Ett stort Hurra även till Micke på Carfix som stöttade samtliga startande generöst. Nu tar cupen en liten paus för att förhoppningsvis drabba samman igen i Järbo den 25:e februari för ett mörkerrally.

Inbjudan till Järbo MKs tävling hittar du på Inbjudan-sidan.

Annons