Thierry Neuville om insatsen i Rallye Monte-Carlo

Annons

Inför säsongstarten var det många frågetecken om vart team, bilar och förare stod någonstans och väl de skulle komma förberedda. Men ett team var favorittippat, Hyundai, som med sina stegrande framgångar under 2016 års säsong var de som hade stabilast grund att stå på inför premiären. Och teamets försteförare Thierry Neuville inledde också starkt.

 

Bakom ratten på sin nya nya Hyundai i20 Coupe WRC inledde Thierry Neuville starkt och visade att han verkligen är att räkna med som utmanare till titeln världsmästare 2017.

Snacka om attack – Neuville och Gilsoul såg ut att gå mot en kassaskåpssäker seger. Men för att leda ett VM-rally måste man köra på och över gränsen, se filmen, och sen …

Annons

… inför den trettonde sträckan hade Neuville och hans co-driver Gilsoul en stabil ledning efter bland annat fem sträcksegrar i det nyckfulla rallyt. Marginalen var närmare minuten till tvåan. Men en liten avåkning och en stukad hjulupphängning senare så var segerchansen grusad.

Duon kunde dock ladda om för den avslutande Power Stage på söndagen och de tog en övertygande sträckseger med 30,1 sekunder och inkasserade fem sköna poäng och stärkt självförtroende.

– Vi lyckades lägga lördagens besvikelse bakom oss och samla kraft inför söndagen. Den avslutande segern i Power Stage och fem viktiga poäng var såklart en tröst för oss även om vi hade sett fram emot fler, säger Neuville efter tävlingen.

– Hela teamet har gjort en stark insats och i20 Coupe WRC är fantastisk att köra vilket bådar gott för resten av säsongen. Vi lämnar Monte-Carlo med en positiv inställning och stärkta av vetskapen att vi kan prestera gentemot våra utmanare, avslutar den belgiske rallystjärnan.

Nästa deltävling är Rally Sweden den 9-12 februari.

Annons