Utmanande dag för Tidemand i Rally Monte-Carlo

Annons

Med lördagens sträckor genomförda, är SKODA-föraren Pontus Tidemand fyra i Rally Monte-Carlos R5-kategori.

Pontus och kartläsaren Jonas Andersson tävlar inte om poäng i WRC 2-klassen den här helgen, utan målet är främst att få med sig erfarenhet från en av de mest komplexa eventen i VM. Efter en bra inledning, låg de på andra plats bland R5-bilarna på fredagskvällen. Under lördagen väntade fem trixiga sträckor.

– Det har inte varit en helt lätt dag, berättar Pontus. Många nya utmaningar där vi har fått prova på svåra väglag, med snö och is på morgonen och smältande snömodd på eftermiddagen och däremellan torrare asfalt. Vi är här för att lära så överlag har det varit en bra dag, men vi åkte på två punkteringar – båda gångerna på dagens längsta sträcka när vi var en mil från mål. Vi bedömde att det gick att köra i mål utan att stanna och byta och det gjorde att vi sparade tid trots att vi ändå förlorade en hel del.

Pontus var snabbast på rallyts tolfte sträcka och när den trettonde och sista för dagen är körd, ligger han på fjärde plats i R5-kategorin och är totalt tia i tävlingen.

Annons

– Det var kul att slå tillbaka och ta en sträckseger, säger Pontus. Nu ser vi fram emot den avslutande dagen och vad vi kan göra där. Fyra sträckor utan service imorgon så vi får se till att hålla bilen hel och ta oss i mål.


R5-kategorin efter SS13:
1. Andreas Mikkelsen (NOR) 3:35:25.9
2. Jan Kopecký (CZE) +3:19.2
3. Bryan Bouffier (FRA) +5:26.7
4. Pontus Tidemand (SWE) +5:44.1
5. Eric Camilli (FRA) +8:42.7

Annons