Emil Bergkvist berättar om insatsen i Rally Sweden 2017

Annons

Efter tre tuffa dagar i de Värmländska skogarna kunde Emil Bergkvist och kartläsare Joakim Sjöberg köra hem sin andra raka sjätteplats i Rally-VM och klassen WRC2. Emil och Joakim, som tävlar för det Belgiska teamet J-Motorsport i en Citroen DS3 R5, hade höga målsättningar inför rallyt och siktade på en pallplacering.

Det blev ingen pallplats, den här gången, för Emil Bergkvist som tillsammans med sin co-driver Joakim Sjöberg hade högre målsättning än den sjätteplats som de landade på. Men det var tuffast möjliga motstånd de hade och efter helgen kan duon i alla skriva in att de har genomfört två raka VM-rallyn med massor av erfarenhet och flera bra sträcktider.

– Det har vart en väldigt tuff helg för oss, och klassen är extremt tuff. Vi är lite missnöjda med hur det har gått. Men det är skönt att vara i mål, säger Emil efter målgång.

Emil och Joakim har haft flera problem med bilen under helgen, men visade under lördagens första etapp bra fart och hängde med uppe i toppen. De gjorde ett försök på att slå sig in i topp fem under söndagen, men nådde inte hela vägen utan slutar på en sjätteplats i WRC2. Samma placering som i VM-premiären i Monte-Carlo. Pontus Tidemand tog hand om segern i klassen denna helg.

Annons

Det har vart mycket folk ute i skogen denna helgen och stöttat Emil och Joakim i deras framfart.

Emil Bergkvist

–Det har vart helt otroligt att köra i helgen. Mycket svenska supportrar som hejat på oss, riktigt roligt, säger Emil.

– Vi är väldigt stolta över att få representera Sverige på hemmaplan. Vi gläds med Pontus för segern, det var han värd, avslutar Emil.

Efter två körda deltävlingar i WRC2 ligger Emil och Joakim på en sjätteplats i tabellen nio poäng efter ledande Pontus Tidemand.

 

Annons