Ford-föraren Daniel Röjsel summerar helgens SM-premiär

I lördagens premiär i Rally-SM om och på Söderhamns motorstadion plockade Daniel Röjsel en tredjeplats i JSM Otrimmat 2wd. Det med endast sju tiondelar upp till segern i J-SM otrimmat. Så här summerar Daniel och teamet premiären.

Daniel Röjsel tillsammans med sin co-driver Nicklas Edvardsson visste på förhand att SM-premiären som gick i sprintformat skulle bli en jämn tävling. En sju kilometer lång sträcka skulle köras två gånger där den sammanlagda tiden avgjorde vem som skulle plocka mest poäng.

Efter den första vändan på den krokiga och rytmiska sträckan var de fyra i klassen med deras Ford Fiesta R2t EcoBoost, endast tre tiondelar ifrån pallen.

Till det andra åket förbättrade Daniel sig med nästan fyra sekunder då fästet i vägen var bättre. Efter en felfri körning klättrade de upp ett steg i resultatlistan och gick i mål som trea i klassen, endast sju tiondelar ifrån segern och fem tiondelar ifrån andraplatsen som bästa Ford.

Ford-föraren Daniel Röjsel summerar helgens SM-premiär

-Det blir ju så här jämnt när vi kör en så kort tävling. Vi är jättenöjda med insatsen, jag gav allt i min körning och gjorde inga misstag på hela dagen. En av nyheterna för året är att vi åker på Michelindäck, vilket fungerar riktigt bra ihop med bilen, säger en nöjd Daniel efteråt.

De 25 snabbaste bland alla tvåhjulsdrivna bilar gick även vidare till att köra om medaljerna i Sprint-SM under söndagen på annan sträcka, cirka tre kilometer lång. Daniel och Nicklas kvalade i som 14 trots tufft motstånd av bilar i den trimmade klassen.

I det första kvalåket var de åter bästa Ford i 2wd, med en 14 tid totalt.

Men i det andra kvalåket exploderade en bromsskiva efter 500 meter och de tvingades bryta, lyckligtvis utan något större tillbud.

Direkt efter tävlingen fortsatte förberedelserna inför Rally Sweden där Daniel och Nicklas kommer till start i Fiestan för andra året i rad. Målet är först och främst att komma i mål men också att försvara segern bland de tvåhjulsdrivna bilarna.