Mads Østberg snabbast på Shake down inför Rally Sweden 2017

Annons

Det blev blandat tempo på ekipagen under Shake down inför det svenska VM-rallyt. Mads Østberg visade han hade fått fart på sin nya Ford genom att vara snabbast av alla medans till exempel Monte-segraren Sebastien Ogier valde att spara på dubben och tog det lugnare.

I och med att däcken som de tävlande använder under Shake down räknas in bland de totalt 32 däcken de får använda under tävlingshelgen var det en hel del tävlande som valde att ”inte gå flat out” för att spara på dubben.

En lite tråkig och onödig regel kan tyckas, främst för publiken som inte får se alla sina hjältar på maximum attack, men också synd att inte de tävlande kan gå fullt för att verkligen ”rusk ne” bilen för att komma till start med de ultimata inställningarna på rallybilarna.

Nå väl, förutsättningarna var lika för alla och Mads Østberg tog chansen att ta i, och kanske sätta sig lite i respekt. Han satte tiden fyra minuter och 11,6 sekunder på den 7,63 kilometer långa Skalla-sträckan med sin nya Ford.

Annons

Den största överraskningen var endast en tiondel efter, Craig Breen som visade att han hade koll på bil och underlag inför det starten på det 18 sträckor långa rallyt.

1. Mads Østberg Ford Fiesta 4min 11.6sec
2. Craig Breen Citroën C3 4min 11.7sec
3. Haydon Paddon Hyundai i20 4min 12.1sec
4. Kris Meeke Citroën C3 4min 12.2sec
5. Dani Sordo Hyundai i20 4min 14.0sec
6. Thierry Neuville Hyundai i20 4min 14.5sec
7. Elfyn Evans Ford Fiesta 4min 15.1sec
8. Stéphane Lefebvre Citroën DS 3 4min 16.1sec
8= Ott Tänak Ford Fiesta 4min 16.1sec
10. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 4min 16.2sec

Annons