Robin Liljegren debuterar i trimmad rallybil och på vinterunderlag

Junior-SM i Rally fortsätter att fostra snabba och spännande juniorer, nästa talang att ta steget upp blir Robin Liljegren från Karlskrona. Den snabbe junioren kör inte bara en trimmad rallybil för första gången, han passar också på att tävla på is och snö för första gången.


Årets SM-premiär
lockar över 100 startande i de olika klasserna, och i klassen för Trimmade bilar för juniorer är det 14 anmälda, där bland Robin Liljegren från Karlskrona AK och hans co-driver Danny Holgersson tävlandes för Ryd MK.

Robin som de senaste två säsongerna har kört VOC Mekonomen Rally, 2015 vann han DM för C-förare i Södra och var snabbast C-förare i SSRC. 2016 vann han DM och SSRC men då för A och B förare. Efter ännu flera framgångar under fjolåret ar det nu blivit dags att steppa upp en klass.

Robin har tillsammans Danny Holgersson fått en jättechans av Nybe AB. Nämligen att låna deras potenta Volvo 240 i SM-sprinten i Söderhamn.

– Jättekul att få denna chansen, säger Robin. Vi tackar Mathias Bengtsson, VD på Nybe AB, för att vi får låna denna otroligt häftiga bil.

SM-säsongen drar ju igång på vintern och på vinterväglag, något som Robin aldrig kört rally på. Dessutom är det första gången han ska tävla i den trimmade klassen. Så det kan bli en stor utmaning för den unge blekingekillen.

– Vi har målsättningen att åka JSM och då är vi ju tvungna att åka vintertävlingarna, men vi har inte satt några höga mål för denna tävlingen. Vi vill vara med och lära oss inför framtiden. Höjdpunkten för året är ju SSR i maj i hemstaden Karlskrona, berättar Robin.

Men nu kommer inte Robin med teamet helt oförberedda till Söderhamn. Teamet genomförde en ”shakedown” på fredagen för att testa på bil och underlag, och Robin rapporterar.

– Det har gått bra idag, men det blev bara ett kort test på ca 1,5 timme. Men vi kom in i bilen rätt snabbt. Dock var det svårare än väntat att åka på snö, så jag vågar inte riktigt lita på greppet än. SM-sprinten får bli en lärotävling med att skriva egna noter och för att ta poäng så vi är med i fighten om SM-medaljerna när grustävlingarna kommer, avslutar Robin.