VM och SM väntar i vinter för Mattias Adielsson

Annons

Det blir en ny bil när 2018 års säsong drar igång för Mattias Adielsson och Andreas Johansson. Duon kommer att köra för det nystartade Pontus Tidemand Racing i teamets nya Skoda Fabia R5.

– Vi kommer att köra tester och den första deltävlingen i Rally-SM som avgörs i Vännäs som förberedelse inför VM-deltävlingen Rally Sweden där vi ställer upp i WRC 2 klassen. Möjligheten att kunna vara med regerande världsmästaren Pontus Tidemand och få ta del av hans erfarenhet om Skodan kommer bli mycket värdefullt. Finns det någon som har erfarenhet av den här bilen så är det Tidemand. Det kommer att bli en riktigt häftig vintersäsong med mycket körning, säger Mattias Adielsson.

– Jag känner att det här är rätt väg att gå för vår framtida internationella satsning. Teamet är mycket bra med många professionella personer som har mängder av erfarenhet. Den flerfaldiga svenska mästaren Jerker Axelsson från Trollhättan kommer att ha huvudansvaret för bilens skötsel. Tillsammans tror jag att vi kan skapa något riktigt bra, fortsätter Mattias, som ifjol körde hem SM-guld i sommarsprinten och SM-silvret i vintersprinten. Då i en Ford, men nu är det alltså Skoda som gäller.

– Att ha en geografisk närhet till det Trollhättanbaserade teamet ser jag som en stor fördel. Det gör att vi kan jobba mycket tätare ihop med teamet, vilket känns bra. Nu gäller det att lära sig Skodan utan och innan så vi kommer väl förberedd till vinterns tävlingar, avslutar Mattias.

Annons

– Det ska bli roligt att jobba ihop med de här grabbarna. De har verkligen rätt inställning för att komma långt i rallysporten. Pontus och jag har följt Mattias under några år och de senaste åren har han utvecklats till en av Sveriges snabbaste förare, det bådar riktigt gott för framtiden och vårt team, säger Jerker Axelsson från Pontus Tidemand Racing.

Rally Vännäs den 2-3 februari är premiären i årets Rally-SM och två helger efter väntar VM-äventyret Rally Sweden 15-18 februari.

Annons