Esapekka Lappi testflyger Toyotan inför Svenska Rallyt

Latvala, Tänak, Lappi … så kanske den officiella rangordningen är i Toyotas WRC-team, men vette tusan om det inte blir omvänd ordning i förarmästerskapet när säsong 2018 är slut. Med Esapekka Lappi har Toyota en riktig kronjuvel till förare som redan vunnit det ”största” en finsk rallyförare kan vinna, det egna finska VM-rallyt. Kommer årets första VM-seger redan i Svenska Rallyt i år?

Toyota tog en smått sensationell seger i fjolårets Rally Sweden då Jari-Matti Latvala vann  redan i den andra deltävlingen i det japanska märkets comeback i VM-cirkusen. Ett halvår senare tog Esapekka Lappi en lika överraskande seger i det finska VM-rallyt. Och med den finska duon som kompletteras av ur-snabbe Ott Tänak så har Tommi Mäkinen mönstrat en stark trio i Toyota Gazoo Racing.

Kommer teamet upprepa sin seger i årets upplaga av Rally Sweden? Well, Esapekka Lappi kommer i alla fall förberedd till max, kolla in det här filmklippet på YouTube signerat TheTeevoman där antalet hopp och varvstopp är fler på två minuter än många förare klarar av på en hel säsong eller längre.

Esapekka fick ju hoppa in i tredjebilen mitt i säsongen i fjol och tackade med en totalseger i finska VM-rallyt och flera bra insatser som slutade med 62 inkörda VM-poäng. Det gav en elfte plats i tabellen. Hur många poäng blir det i år?