Meeke och Breen känner på snödjupet inför Rallye Monte Carlo 2018

Nu är det bara dagar kvar till premiären av årets Rally-VM, Rallye Monte Carlo som drar igång den torsdagen den 25 januari. VM-teamen har testat för fullt på det nya året och så även duon från Citroën TOTAL Abu Dhabi WRT, Kris Meeke och Craig Breen i deras C3:or.

Det franska märket har under årens lopp vunnit 98 VM-deltävlingar, och mycket talar för att det Citroën kliver upp på 3-siffrigt under 2018 års säsong. För om Meeke håller sig på vägen, Breen fortsätter att utvecklas, Loeb visar gamla goda takter, Östberg visar sin klass eller om Al Qassami överraskar så blir det röda bilar högst upp på pallen även i år.

Men om det räcker till köra hem märkesmästerskapet, eller få en världsmästare 2018 i teamet till julafton – de vette tusan. 12 VM-tävlingar är det i årets WRC-kalender.

Här ett klipp från blandat underlag, filmat av Video2rallye83, med Monte som det oftast ser ut, och på slutet blir det minsann lite dikeskänning. Vi får hoppas att de håller sig på vägen i premiären.