Senaste nytt inför Finnskogsvalsen

Antalet anmälda till Finnskogsvalsen överstigit 100 bilar och än finns det tid kvar att anmäla sig. Tävlingen som går av stapeln lördagen den 13 januari är säsongspremiär för såväl Supercupen som Sverigeserien och Vinterserien för VOC Mekonomen Rally. Upplagt för bredsladdar och hängande blinkers med andra ord.

Anmälningstiden för MK Rattens tävling Finnskogsvalsen går ut nu på fredag den 5 januari klockan 18.00, och vid lunchtid på torsdagen 101 anmälda, där bland ett 40-tal Volvos i klasserna för VOC Mekonomen rally.

Länk till inbjudan och anmälningslistan hittar ni i tävlingskalendern.

Och det är fina förutsättningar som väntar de tävlande, tävlingsledaren Sven Täppers berättar. – Det är fin isbotten på alla sträckor och på banans högsta punkt har vi i dagsläget cirka 1,5 meter snö.

Läge att öva lite extra på skottning för de codrivers som har en gasglad chaufför med andra ord.

Arrangören erbjuder även möjligheten för deltarna att testa sina ekipage innan det är det blir på allvar. På fredagen den 12 januari mellan klockan 14.00 och 17.00 körs en shakedown och den är självklart öppen för alla förare som planerar att starta i årets Finnskogsvalsen. Anmälan till shakedown görs senast ikväll klockan 18.00 på mail till info@mkratten.se.

Möjligheterna att följa rallyt ges också via Radio Fryksdalen som kommer att direktsända rallyt med intervjuer och uppdateringar från lördagens sträckor. Sändningen kommer att höras på både 100.6 och 104.1 MHz och via webbradio.