Jari Liiten på väg mot något stort efter seger i SM-premiären

Jari Liiten och Mikael Kjellgren tävlar i Junior-SM’s otrimmade klass med en Peugeot 208 R2. Rally Vännäs var första tävlingen ihop för duon, och även första tävlingen för Jari i bilen. Och det blev en sucsé direkt.

Trots att det var första gången som Jari Liiten och Mikael Kjellgren tävlade tillsammans, och första gången Jari rattade teamets nya Peugeot så hittade den unge chauffören rätt direkt, och ledde JSM Otrimmat 2wd efter fredagens första tre sträckor med nästan 40 sekunder.

– Det var en kanonfin tävling, med omväxlande vägar som passade oss väldigt bra. Vi kom förvånansvärt fort in i bilen och pushade hårt under fredagen och var komfortabla, vilket syntes på tiderna, säger Jari.

Under lördagen fokuserade Jari på att köra i sitt tempo och bevaka ledningen, och han vann tillslut klassen med en minut och tjugo sekunder, och blev dessutom bästa R2-bil i tävlingen.

– Det är en obeskrivlig känsla att äntligen få ta sin första SM-seger, jag var faktiskt lite nervös inför sista sträckan. Men vi körde på hela dagen i vårt tempo utan att ta några risker, och det funkade väldigt bra.

– En stor del i att det gick så bra var att jag kunde fokusera helt och hållet på att komma bra förberedd, skriva bra noter och min körning. Johnny och teamet gjorde ett jättejobb och vi ser framemot att fortsätta säsongen, avslutar Jari.

– Det var skönt att få bekräftelse på det jobb vi lagt ner, säger teamchefen Johnny Andersson.