JC Raceteknik och Pelle Wilén tog SM-silver i rallycrossprinten

Annons

Det blev blandad kompott för JC Raceteknik under SM-veckan i Sundsvall. Samtidigt som Pelle Wilén tog ett efterlängtat SM-silver blev det kämpigare för teamkollegorna Gundersen, Evjen och Walfridson. – Det känns jättekul för hela teamet att Pelle fick ta ett silver i SM-sprinten. Han plockade verkligen fram farten i semifinalen, säger teamchef Joel Christoffersson.

Fredagen under SM-veckan gick i bilsportens tecken och det var på travbanan i Bergsåker som rallycrossförarna gjorde upp om SM-medaljerna i vinterns rallycrossprint. För teamet JC Raceteknik slutade det med en silvermedalj.

Det var teamets isförare Pelle Wilén,  som gasade hem andraplatsen. Wilén kämpade lite med starterna men hade överlag en jämn tävling. Det var först i semifinalen som han visade sig riktigt på hugget och kammade hem första heatsegern.

– Det känns jättekul för hela teamet att Pelle fick ta ett silver i SM-sprinten. Han plockade verkligen fram farten i semifinalen, berömmer Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik efter tävlingen.

Annons

Efter att startat tävlingen på begagnade däck och problem med (en utebliven) handbroms i det första kvalheaet gick det allt fortare för Strängnäsföraren.

– Det här var riktigt kul! Jag har haft en del oflyt förut, men äntligen stämde det. Det var lite sladdigt för mig i finalen och de andra åkte lite fortare, men jag är jättenöjd över att sluta tvåa, berättar Pelle själv.

– Sen är jag jäkligt stolt över segern i semifinalen. Grabbarna jag möter har kört på absolut högsta nivån internationellt i de här bilarna, samtidigt som jag bara har gjort sju tävlingar i Lites. Det är inget lätt motstånd, så ett SM-silver känns väldigt bra, avslutar Pelle Wilén som nu kan lägga till ett SM-silver i rallycross till bland annat sina tidigare fyra guld och ett brons från rallyskogen.

Resultat SM-sprinten 2019
1. Sebastian Eriksson (Hagfors MK)
2. Pelle Willén (Strängnäs AMS)
3. Oliver Eriksson (MK Speed)
4. Kevin Eriksson (MK Speed)
5. Adam Westlund (Gestrike RT)
6. Sondre Evjen (NMK Gol)
7. Kevin Hansen (Götene MK)
8. Ben-Philip Gundersen (NMK Solör)
9. Jimmie Walfridson (MK Ratten)
10. Martin Jonsson (Woxnadalens MK)

Annons