Esapekka Lappis galna hopp på SS1 Rally Mexico

En ihopsnickrad skatebord-ramp, eller var det var, ställde till det för VM-åkarna på den första specialsträckan i Rally Mexico. Till slut fick arrangören bryta sträckan efter några väl häftiga hopp. Tur var väl det för det hade kunna slutat illa.

Det blir allt mer vanligt att ”spejsa” till publiksträckorna med hopp, rondeller och stadssträckor. Men på den första specialsträckan i Rally Mexico, som är den tredje deltävlingen i Rally-VM, fick arrangörer världen över en tankeställare.

Kanske hade det fungerat bra när de testat med lokala förare bakom ratten på inte lika kraftfulla rallybilar som WRC-bilarna. Men när världens snabbaste bilar släpptes ut på sträckan med världens snabbaste förare bakom rattarna blev farten över rampen en annan.

Lappis hopp från en annan vinkel får det att se nästan trickfilmat ut. Spektakulärt, men med ett felbyggt (?) hopp med publikplatser direkt efter så hade det kunnat slutat i katastrof. Vi får hoppas att många tar lärdom av publiksäkerheten framöver och skärper till sig.

Inte bara Citroën flög högt och långt ….