Alberto Hellers krasch i Copec Rally Chile 2019

Den chilenske hemmaföraren och hemmahoppet Alberto Heller fick ett trist avslut på sin hemmatävling, Copec Rally Chile. På SS 14 under den sista etappen gled Alberto och hans co-driver José Luis Dias lite för långt ut i en snabb vänster och rullningen var ett faktum.

Fram hit var han den snabbaste chilenska föraren och tillsammans med sin co-driver José Luis Dias kämpade de om täten i WRC2. Men marginalerna är små i rally, speciellt när man kör om segern mot världens bästa i Rally-VM.

Inför Copec Rally Chile låg Alberto fyra i WRC2-klassen i VM efter fina insatser i Mexico och Argentina, med endast en poäng upp till tredjeplatsen. Men det blev inte tredje gången gillt. Istället för en pallplats för föraren blev det en plats på pallarna i garaget för Forden.

Enligt lokal media klarade sig både förare och co-driver oskadda, medans Forden dock behöver en stor omgång kärlek.