Ott Tänak om segern i Wales Rally GB 2019

Annons

Ott Tänak tog chansen i Wales, totalsegern och snabbast på power stage gav full pott med 30 poäng. Det gjorde att Ott och Martin Järveoja drygade ut VM-ledningen samtidigt som Toyota knappade in på Hyundai i märkesmästerskapet.

2019 kan bli det året då en världsmästare i rally inte kommer från Frankrike och heter Sébastien i förnamn på väldigt länge. Efter Loebs och Ogiers dominans sedan 2004 utmanar nu både Thierry Neuville och Ott Tänak rejält om förarmästerskapet i Rally-VM. Och just nu är det Ott som är i vinnarspåret.

Med två deltävlingar kvar, Spanien och Australien, har estländaren 22 poäng försprång till Ogier och hela 41 till Neuville. Mycket kan hända än, men segern i Wales var efterlängtat för Ott som kommenterade sin insats så här.

– Det är en fantastisk känsla att vinna. Det är ett lagarbete och med det jobb teamet gjort så är det fantastiskt skönt att få arbetet belönat med högsta poäng. Under Power Stage hade jag fullt förtroende för bilen, och jag var tvungen att ta chansen att gå för seger, eftersom varje poäng kan vara avgörande, berättar Ott efter rallyt.

Annons

– Vårt lag-slogan är ”pressa gränserna för att bli ännu bättre” och jag försöker alltid göra mitt bästa. Vi har ytterligare två rally kvar av den här säsongen och ingenting är definitivt klart ännu, så vi måste fortsätta hålla i och samtidigt hålla fokus, avslutar Ott.

Nästa VM-deltävling är i Spanien den 25-27 oktober. Snacka om en spännande helg.

Annons