Teemu Suninens avåkning på SS13 i Wales Rally GB

Annons

– Det gick lite brett, var Teemu Suninens kommentar efter specialsträcka 13 i Wales Rally GB. Brett, jo tack. En spektakulär avåkning för Ford-föraren som dock hade tur i oturen och kunde komma vidare med bara en punktering. Chansen på pallen försvann dock.

Som sagts förut, så här i slutet på säsongen är det flera förare som måste visa vad de går för inför kommande kontraktsskrivningar nästa säsong i Rally-VM. Teemu Suninen är en av dessa som måste visa snabbhet. Och snabb är han, men det är en tunn linje till gränsen av hur fort man kan köra. Och här på SS13 var gränsen en högersväng och ett dike.

Han låg sjua totalt med mindre än en minut till ledande Tänak inför den 13 specialsträckan, men väl ute på Sweet Lamb Hafren 1 försvann möjligheten till en pallplats rejält.

– Jag kom lite brett i början på sträckan och jag kunde inte hålla bilen på vägen, så vi åkte på en punktering. Inte särskilt bra, var den finske förarens kommentar efteråt.

Annons

Ser man filmen så var det trots allt tur i oturen, och fortfarande finns chansen till bra sträcktider och VM-poäng både för Teemu och Ford. Fem sträckor återstår på söndagen.

Annons