Neuville först ut att testa inför WRC 2020

Annons

Hyundais Thierry Neuville är först ut att testa inför premiären i Monte Carlo och säsong 2020 med sin i20 WRC. Platsen är som sig bör de franska alperna och här kommer två filmklipp för den som redan nu längtar till nästa års batalj om segrar och titlar.

Slut på semestern för WRC-teamen, den här veckan börjar testerna inför 2020 års Rally-VM. I alla fall för de två tippade kombattanterna om förar, co-driver- och konstruktörstitlarna – Toyota och Hyundai.

Hyundai Shell WRT och Thierry Neuville är först ut. Belgaren som nästa år får konkurrens om jobbet som försteförare i teamet då regerande världsmästaren Ott Tänak tackade för sig hos Toyota och skrev på för det koreanska bilmärket.

Efter Neuville är det just Tänaks tur att hoppa in bakom ratten på sin nya i20 och sist i veckan är det den niofaldige världsmästaren Sébastien Loebs tur att sätta de första justeringarna då han kör vidare i VM-cirkusen i jakten på att utöka antalet VM-delsegrar. Han står på 79 nu och skulle nog gärna fira 80 nästa år.

Annons

Här har ni två klipp från tisdagens tester. Högst upp från Youtube-kanalen Lolowrc05 och sen precis ovanför här från sudrallye.

Senare i veckan är det dags att släppa loss tre Toyota-rookies då Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä ska testa gränserna i Yarisen mellan den 4 och 10 december. Vi ser fram emot filmklipp och kommentarer när Toyota GAZOO RACING lanserar sin nya trio. Hittar Ogier rätt direkt? Kommer Evans att steppa upp ett steg till? Och kommer Kalle att utmana de rutinerade?

Ford då? Nja, de väntar till deras förar-lineup är komplett och har planerat in tester i januari. Vi rallylovers håller tummarna att det klassiska teamet M-Sport både får ihop det med resurser och förartalang för att kunna vara med och utmana även under 2020.

VM-premiären går av stapeln den 23-26 januari när 2020 års Rally-VM drar igång i Monte-Carlo.

 

 

Annons