Test inför inför helgens Monza Rally Show

Knappt har bengalerna slutat ryka efter Rally Legend så är det dags för nästa rallyfest i Italien, Monza Rally Show 2019. Med fokus på R5-bilar, men också med en samling häftiga välljudande bakhjulsdrivna rallybilar, så startar tävlingen på fredag eftermiddag och fortsätter fram till söndagen.

Ett 60-tal R5-bilar är anmälda till helgens Monza Rally Show och där bland så mönstrar regerande världsmästarna Hyundai Motorsport tre stycken i20 R5 där Craig Breen, Dani Sordo och Andreas Mikkelsen kommer att bränna gummi med sikte på segern.

Det blir också enda gången under året som de berömda ”velodromerna” används under tävling på den legendariska Monza-banan norr om Milano. Slogan för tävlingen är ”The show must go hard” – så det är upplagt för häftig bilåka.

Här ett klipp från arrangören med ”best of” de senaste åren.

Huvudklassen är R5 med sina 60-talet anmälda sen tillkommer 5 stycken WRC-bilar och 18 historiska bilar. Anmälninglistan hittar ni på tävlingens hemsida www.monzarallyshow.it  där ni också hittar ALLT om tävlingen lite där till.

Start i dag alltså och vi håller utkik efter häftiga filmklipp från helgens bataljer.