Lagd plan ligger för 2020 års Rally Sweden

Den milda vintern har satt många frågetecken för årets upplaga av det svenska VM-rallyt Rally Sweden. Men idag onsdag har tävlingsorganisationen gått ut på egna hemsidan och sagt att ”Förberedelserna inför Rally Sweden går enligt plan”.

Det är många rallylovers här hemma i Sverige och utomlands som i dessa dagar kollar in väderprognoser och har koll på sina väderappar i hopp om att det ska rapporteras framtida minusgrader över Värmland med omnejd.

Och just nu ser det ut att gå åt rätt håll, det ska bli under nollan och mer där till inom de närmsta 10 dagarna. Och förhoppningsvis håller det i sig gärna vintern ut förbi LBC-ruschen i Lima och SM-sprinten i Boden i mars.

Men tills dess, ge oss vinter i Värmland. Rally Swedens vd Glenn Olsson tillbringade helgen på plats vid VM-säsongens öppningsrunda Rallye Monte Carlo där möten med nyckelintressenterna FIA, WRC Promoter samt WRC-teamen ägde rum. Statusen på vägar presenterades och väderprognoser studerades. Både FIA och WRC Promoter gav ett enhälligt stöd för Rally Swedens planer att genomföra eventet enligt plan, förutsatt att vädret utvecklas enligt prognoserna och möjliggör ett säkert genomförande.

– Vi kommer löpande rapportera och rådgöra med FIA och WRC Promoter, men om vädret utvecklas enligt prognoserna ser vi inga problem att genomföra eventet som planerat. Vädret är tyvärr en faktor vi inte kan kontrollera, men hela vår organisation jobbar hårt med att förbereda för ännu ett fantastiskt Rally Sweden, hälsar Glenn Olsson.

Vi håller tummarna och dansar snö- och isdans hela vägen fram till att sista bil går i mål på sista sträckan. Här en långtidsprognos från SMHI den 29 januari.

Väderprognos för Torsby