Latvala anmäld till Rally Sweden 2020, co-driver blir …

Annons

Publikfavoriten Jari-Matti Latvala blev utan fabriksstyrning till 2020 års VM-säsong då TOYOTA GAZOO Racing valde att förnya hela sin förartrio. Men den finske stjärnan är så omtyckt av teamet och Toyota-chefen att han får fortsatt förtroende att köra WRC-Yarisen under 2020 – och nu är han anmäld till Rally Sweden.

Nu äntligen är julmaten uppäten och nyårsraketerna avfyrade och vi rallylovers kan börja koncentrera oss på viktiga saker. Så här års är det alltid kul att trycka F5 (knappen på tangentbordet för uppdateringar) för att se när det kommer upp nya namn på anmälningslistan till Rally Sweden. Och nu har det börjat trilla in lite (stora) namn.

Först ut på listan är som sig bör Joakim Roman, inte en ”Svenska” utan Roman på startlinjen. Co-driver är TBA men bilen blir en Skoda R5. Alltid kul med blågula deltagare i vårt egna VM-rally. Men sen … sen kommer en annan rutinerad herre. Jari-Matti Latvala kommer till start i en Yaris WRC för Latvala Motorsport OY.

Så ska skåpet ställas, anmäla sig före det officiella VM-teamet. Men medans vi visste att den finske VM-stjärnan hade säkrat en start i Rally Sweden så var det en överraskning, i alla fall för undertecknad, att co-driver inte blir hans gamle parhäst och tillika världens mesta VM-kartis, Miika Anttila. Nej, som co-driver står Juho Hänninen uppskriven! Just det, den rutinerade Hänninen som med sin långa karriär mest varit känd som testförare i olika VM-team och som parkerat en Skoda på ett garage, inte i, under en tävling.

Annons

Med andra ord, två gas-glada finska rallyfantaster i en och samma WRC-bil som för första gången på länge kommer att kunna tävla utan press. Upplagt för succé.

Länk till anmälningslistan för Rally Sweden 2020 finns på Tävlingskalendern.

Annons