Shakedown inför Jänner Rallye 2020

Först ut på rallyåret är Jänner Rallye som körs i det i österikeska landskapet helgen 3-5 januari. Här ett smakprov på vad som komma skall i ett fyra minuter långt filmklipp från shakedown inför tävlingen.

Ett 70-tal europeiska bilar är anmälda till årets upplaga av Jänner Rallye, som är något av rallyfantasternas svar på backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen. Det är nu årets säsong startar på riktigt.

Så vi laddar upp med ett klipp från Youtube-kanalen rallyefan3 som publicerat ett häftigt klipp på de snabbaste ekipagen. Lite långsladdar i de skuggiga partierna av R5-bilarna samt så klart en ökänd Quattro som kör både på och vid sidan av vägen. (Men på det här klippet tog det slut för Quattron den här gången.) Även den gröna Fiat 131:an skymtar förbi.

Själva tävlingen startar på lördag och går i mål på söndag. Då har 14 sträckor avklarats. Liveresultat från Jänner Rallye 2020 finns här och där kan ni också följa det enda blågula ekipaget, Daniel Mulle Ernstedt och Jeanette Kvick som var 41 snabbaste på shakedown i deras Suzuki Swift S1600.