Team Nybe först med anmälan till Teammästerskapet

Team Nybe från Älmhult blev första teamet att anmäla sig till årets Teammästerskap i Rally-SM. Tre bilar är med teamets satsning som innehåller så väl som unga mästare och medaljörer som rutin.

En av nyheterna inför årets Rally-SM är introduktionen av ett eget mästerskap för team, Teammästerskap kort och gott. Varje team kan anmäla upp till tre förare i olika bilklasser, där de två bäst placerade förarna plockar poäng för teamet. Med tre veckor kvar till SM-premiären har första teamet anmält sig till mästerskapet, Team Nybe.

Team Nybe med bas i Älmhult tog 2019 hem förarmästerskapet i Trimmat 2WD genom smålänningarna Robin Sandberg och Mathias Bengtsson. Men till teammästerskapet 2020 har de valt att köra med Jonas Åkesson och Martin Holmdahl som ställer uppe i klassen för Trimmat 2wd samt bronsmedaljörerna i JSM 2019, Victor Hansen och Victor Johansson som i år kommer till start i Otrimmat 2wd.

Simon Karlsson

Det tredje ekipaget körs av Simon Karlsson och Tobias Steen, som blev svenska juniormästare 2019.

– Vi funderade under hösten på vad vi kunde göra föra att utveckla SM-serien, och kände att ett teammästerskap var rätt väg att gå. Vi har sett flera team de senaste åren komma in i SM och satsa hårt med flera bilar och mycket promotion, så det känns bra att kunna erbjuda ett eget mästerskap för dom, säger Hampus Juteryd, ansvarig för teammästerskapet hos SM-promotorn MAS.

Sedan tidigare har även den förre rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström aviserat att hans team EKS kommer satsa på seger i teammästerskapet med flera bilar i olika klasser. Vilka som kommer köra teamets bilar är i nuläget fortfarande oklart.