Tom Kristensson kör JWRC-premiären i Rally Sweden 2020

Annons

Efter någon månads hårt arbete med att få ihop budgeten är det nu klart att Tom Kristensson, med Joakim Sjöberg som co-driver, kommer att inleda säsongen med start i Junior-VM, JWRC, i Rally Sweden den 13-16 februari.

Efter fjolårets guldstrid i JWRC in på mållinjen som slutade med ett silver, jobbar nu Tom Kristensson med team för en ny chans att nå VM-guldet under 2020.

– Det har varit ett tufft och hårt arbete den senaste tiden för att få ihop budgeten. Än så länge är inte budgeten för hela säsongen i JWRC säkrad, men vi jobbar vidare för att få ihop det, berättar Tom och fortsätter.

– Jag är mycket glad och tacksam för att så många av mina partners från förra året är med i även detta år.

Annons

2019 års säsong kunde summeras med två segrar, två andraplatser och en tredjeplats i JWRC. Pallen rakt genom hela året med andra ord, och allt avgjordes i Wales där spanjoren Jan Solans drog det längsta strået. Men nu är det nytt år och nytt mästerskap som gäller och mästerskapspremiären blir i Rally Sweden den 13-16 februari.

– Nu ser jag fram emot att inleda en utmanande säsong, min andra, i JWRC. Det kommer att bli tufft och hårt motstånd, men jag har ju en säsongs erfarenhet i ryggen. Deltävlingarna Sverige, Italien och Finland var ju även med i förra årets serie, och Tyskland har jag erfarenhet av både från ADAC Opel Adam Cup och från Opel Junior Rallye Team, berättar Tom.

– Tyvärr blev ju deltävlingen i Chile inställd beroende det politiska läget i landet, så i nuläget är det endast fyra deltävlingar, eftersom det ännu inte är beslutat vilken som blir ersättningstävling för Chile. Det är synd att den blev inställd, det hade varit häftigt att eventuellt fått möjlighet att tävla i Sydamerika.

JWRC kommer att ingå i följande VM-tävlingar:
Rally Sweden 13-16 februari
Rally Chile 16-19 april Inställd
Rally Italy 4-7 juni
Rally Finland 6-9 augusti
Rally Germany 15-18 oktober

Precis som föregående år kommer deltagarna i JWRC att tävla i identiska bilar, tvåhjulsdrivna Ford Fiesta R2 T från M-Sports avdelning i Polen.

– Nu skall vi ladda och förbereda oss på bästa sätt inför Rally Sweden, det skall verkligen bli kul, men samtidigt måste vi jobba vidare på att få ihop budgeten för hela säsongen, avslutar Tom.

Annons