Veiby och Gryazin kör för Hyundai i WRC2 under 2020

Hyundai kommer till start också med ett team i WRC2 där norske Ole-Christian Veiby och ryske Nikolay Gryazin kommer start bakom ratten på varsin i20 R5 2020. Första starten i blir i VM-premiären i Monte Carlo nästa helg.

Det blir tidigare VM-föraren Markko Märtin som kommer att basa över det estniska RedGrey Team som kommer att driva de två bilarna med uppbackning av Hyundai Motorsport.

De båda unga förarna har visat på snabbhet redan i fjol då Veiby vann klassen i Rally Sweden medans Gryazin tog hem klassegern i Rally Finland. Med som co-driver till den 23-årige norske föraren åker den rutinerade blågule Jonas Andersson, medans Yaroslav Fedorov åker med den 22-årige ryska föraren.

Veiby som under 2019 kört så väl Skoda, Citroën som Volkswagen Polo i WRC2-klassen siktar högt.

Veiby och Gryazin kör för Hyundai i WRC2 under 2020

– Det är väl ingen hemlighet att vårt mål alltid är att vara med i toppen. Jag tror att vi har en stor potential, och att vi i teamet kan få framgångar tillsammans. Jag hoppas också med min breda erfarenhet av olika R5-bilar kunna bidra till utvecklingen av Hyundai i20 R5, säger Ole Christian.